EVS - Europese Vastgoed Service B.V. Geen reacties

Bouwbedrijven hebben een uitstekend jaar achter de rug. De omzet steeg met vijf procent, dat is de sterkste groei sinds 2008.

Die groei is vooral te danken aan woning- en kantoorbouwers. Zij zagen de omzet zelfs met dubbele cijfers groeien (+10 procent). De grond-, wegen- en waterbouw deed het een stuk minder goed: daar werd in 2015 2,5 procent minder omgezet.


Onder niveau 2008

Hoewel de bouw weer flink groeit, zitten we nog lang niet boven op het niveau van 2008. De huizen- en kantorenbouwers boekten ondanks de groei in 2015 nog altijd een omzet die 25 procent lager lag dan in het laatste topjaar voor de crisis.

De sterke groei van dit jaar is vooral te danken aan de aantrekkende woningmarkt. In 2015 werden er meer nieuwbouwwoningen opgeleverd.

Bouw volgt opleving woningmarkt

De burgerlijke en utiliteitsbouw heeft een goed jaar achter de rug. De totale omzet steeg met bijna 10 procent. Vooral juni springt er uit. De omzet in de burgerlijke en utiliteitsbouw nam in deze maand met 34 procent toe ten opzichte van juni 2014. Juni was de laatste maand waarin particulieren gebruik konden maken van het verlaagde btw-tarief voor renovatie en herstel van woningen. Per 1 juli werd het btw-tarief verhoogd van 6 naar 21 procent.

De verhoogde bouwomzet volgt op het aantrekken van de markt voor koopwoningen in 2014. Vanaf 2015 stijgt het aantal opgeleverde nieuwbouwwoningen.

Dat blijkt uit cijfers die het CBS heeft verzameld.

Beleggen in vastgoed? Vraag nu meer informatie aan.

Bron • RTLZ